Οι καλύτερες επιλογές για τον πάγκο της κουζίνας!

 

Η τάση για κουζίνες ανοιχτού τύπου και ο σχεδιασμός κουζίνας στο σαλόνι  έχουν αλλάξει τον τρόπο που βλέπουμε τον πάγκο εργασίας. Μια επιτυχημένη κουζίνα οφείλει να συνδυάζει έναν άριστο πολυτελή σχεδιασμό εξαιρετικού στυλ με υλικά μεγάλης αντοχής.

 

Επιλέξτε στυλ

Το πρώτο που πρέπει να κάνετε είναι να μελετήσετε την κουζίνα σας και να επιλέξετε πιο στυλ ταιριάζει περισσότερο. Αν έχετε μια κλασσική κουζίνα, θα πρέπει και ο πάγκος να ακολουθήσει στην ίδια γραμμή.

 

 

 

Πάχος & προφίλ

Στα πλαίσια ενός σωστού σχεδιασμού μην υποτιμάτε το πάχος και το προφίλ του πάγκου. Μπορεί να αλλάξουν τελείως την εμφάνιση μιας κουζίνας. Το πάχος του πάγκου εξαρτάται από το υλικό που θα επιλεγεί. Ωστόσο, λεπτά προφίλ 10 ή 20 χιλιοστών εξακολουθούν να είναι δημοφιλή, ενώ οι παχύτερες άκρες που δημιουργούνται με την προσθήκη μιας λωρίδας  στη μετώπη της επιφάνειας εργασίας δημιουργώντας άκρα των 50 χιλιοστών, έχουν επίσης μια αναβίωση.

 

 

Για πάγκους από συνθετικά υλικά το σύνηθες πάχος είναι 30 ή 40χιλ.

 

 

Επιλέξτε το υλικό

Τα υλικά της επιφάνειας εργασίας έχουν αλλάξει ριζικά τα τελευταία χρόνια, προσφέροντας τεράστιες επιλογές  για όλους τους προϋπολογισμούς. Η τεχνολογία μας έχει δώσει εξαιρετικά σκληρά υλικά που είναι σχεδόν άφθαρτα, αποτελώντας ιδανικές επιλογές για καθημερινή χρήση.

 

 

Ξύλο

Το ξύλο είναι αναμφισβήτητα το υλικό που δίνει την αίσθηση της ζεστασιάς και της κομψότητας, ενώ είναι πάντα διαχρονικό.

 

 

Στις πιο οικονομικές επιλογές βρίσκεται το πεύκο το οποίο ανήκει στη μαλακή ξυλεία, ενώ δρυς, καρυδιά και Iroko στη σκληρή ξυλεία. Για σημεία με πολλή υγρασία όπως γύρω από το νεροχύτη, ιδανική λύση αποτελεί το Iroko και το Teak, τα οποία έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε φυσικά έλαια που τα καθιστά ιδιαίτερα ανθεκτικά στο νερό.

 

 

Συνθετικοί πάγκοι

Είναι επιφάνειες φτιαγμένες από περίπου 90% φυσικά υλικά όπως κρυστάλλους χαλαζία ή μαρμάρου, αναμειγμένες με ένα μικρό ποσοστό συνθετικών υλικών όπως η ριτίνη. Πρόκειται για πολύ σκληρές,  μη πορώδεις επιφάνειες,  ιδιαίτερα ανθεκτικές στις γρατζουνιές.

 

 

Η κομψή εμφάνιση , το ενιαίο χρώμα και η αποκατάσταση των ζημιών, είναι στα πλεονεκτήματά τους, ενώ σε βάθος χρόνου, δεν θα παρουσιάσουν ρωγμές όπως οι πάγκοι από φυσικό μάρμαρο ή πέτρα.

 

 

Γρανίτης

Τα μάρμαρα και οι γρανίτες είναι η επιτομή της κλασικής ομορφιάς και πολυτέλειας. Για το λόγο αυτό, τέτοια υλικά, τείνουν να είναι πιο σπάνια και συνεπώς πιο ακριβά. Ωστόσο έχουν εξαιρετική συμπεριφορά ακόμα και σε δύσκολα σημεία, συμπεριλαμβανομένων της περιοχής γύρω από το νεροχύτη και δίπλα στην εστία ή το φούρνο.

 

 

Μεγάλες και ενιαίες επιφάνειες από γυαλιστερό γρανίτη δημιουργούν ένα άκρως εντυπωσιακό πάγκο εργασίας, δίνοντας στυλ τόσο σε κλασσικούς αλλά και σε μοντέρνους συνδυασμούς.

 

 

Πάγκοι βακελίτη & Laminate

Θεωρείται από τις πιο οικονομικές επιλογές και προσφέρουν αρκετές χρωματικές επιλογές, μέσω μιας απομίμησης ακριβών υλικών όπως ο γρανίτης, το ξύλο, ο σχιστόλιθος κλπ.. Η επιφάνειά τους είναι δεν είναι πορώδης, ενώ παρουσιάζουν αντοχή στην κρούση.

 

 

Οι πάγκοι από βακελίτη ή Laminate δεν χρειάζονται κάποια επεξεργασία πριν ή μετά την τοποθέτησή τους, κάτι που τους καθιστά ιδανική επιλογή για τους λάτρεις του DIY.

 

 

Γυαλί

Το γυαλί είναι από καιρό αγαπημένο υλικό για τους σχεδιαστές εσωτερικών χώρων,  για το ελαφρύ άγγιγμα που φέρνει σε ένα σχέδιο καθώς και την αντανακλαστική λάμψη του, που πραγματικά βοηθάει να αυξήσει τα επίπεδα φωτισμού. Το γυαλί είναι ένα μη πορώδες υλικό που μπορεί να αντέξει την υγρασία και οι διαρροές και οι πιτσιλιές καθαρίζονται εύκολα, καθιστώντας την μια όμορφη και πρακτική λύση για την κουζίνα.

 

 

Το γυαλί αποτελεί την ιδανική λύση για μικρές κουζίνες, λόγω της αντανακλαστικής του δύναμης μπορεί να ενισχύσει την αίσθηση αύξησης του χώρου. Ενώ με τον κατάλληλο φωτισμό μπορεί να δημιουργήσει μια υπέροχη ατμόσφαιρα.

 

 

Solid  επιφάνειες

Φτιαγμένο από ένα μείγμα ακρυλικών ρητινών, ανόργανων συστατικών και χρωμάτων, οι solid  επιφάνειες έχουν αίσθηση ζεστασιάς και μια φυσική λάμψη. Αποτελούν τα μόνα υλικά  που δεν έχουν καμία ραφή, επειδή είναι χυτά, δίνουν ενιαίες επιφάνειες πάγκου και νεροχύτη.

 

 

Μπορεί να θερμοδιαμορφωθεί δίνοντας υπέροχες καμπύλες ή τη δημιουργία νησίδων και διατίθεται σε πολλά χρώματα. Επιλέξτε φωτεινές αποχρώσεις για μοντέρνες κουζίνες, τόνους του λευκού για αρχιτεκτονικές δομές και λίγο πιο σκούρες  για παραδοσιακά σχέδια.

 

 

Πάγκοι από ανοξείδωτο χάλυβα

Ο ανοξείδωτος χάλυβας είναι κράμα σιδήρου. Η προσθήκη χρωμίου το καθιστά ανθεκτικό στη σκουριά. Πρόκειται για τον  πιο ανθεκτικός πάγκο στη θερμότητα, υγιεινό και αδιαπέραστο στο νερό.

 

 

Επειδή η χρήση του καθιερώθηκε σε εστιατόρια και επαγγελματικούς χώρους, δίνει μια πιο βιομηχανική αίσθηση. Για να ισορροπήστε το αποτέλεσμα επιλέξτε σύγχρονα σχήματα και συνδυάστε το με άλλα υλικά για να «μαλακώσετε» την όψη του.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>