Δεν ξέρετε πώς να διακοσμήσετε το μαύρο; Δείτε αυτό!

 

Το μαύρο είναι ένα απόλυτο χρώμα και για πολλούς “απαγορευτικό”. Ωστόσο κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την κομψότητά του. Το μαύρο είναι το χρώμα των αντικειμένων που δεν αντανακλούν φως σε κανένα σημείο του ορατού φάσματος. Γι’ αυτό αποτελεί την τέλεια βάση για την ανάδειξη όλων των χρωμάτων.

Πως όμως μπορούμε να το εντάξουμε στη διακόσμησή μας;

 

 

Στους τοίχους

 

 

Αν έχετε ένα μεγάλο και φωτεινό σαλόνι μπορείτε να βάψετε τους τοίχους μαύρους και να κάνετε αντίθεση με λευκά κουφώματα και γύψινες λεπτομέρειες. Μελετήστε προσεκτικά από πριν τον τρόπο που πέφτει και διαχέεται το φως. Αυτό θα σας βοηθήσει να καταλάβετε ποια είναι τα αντικείμενα που απορροφούν  ή αντανακλούν το φως.

 

 

Στα έπιπλα

 

 

Για ένα λιγότερο σκληρό αποτέλεσμα εφαρμόστε το μαύρο σε μία κατασκευή, σ’ ένα έπιπλο τηλεόρασης ή μία βιβλιοθήκη, αντί για τους τοίχους σας. Φωτίστε το χώρο φυσικά ή τεχνητά και θα έχετε ένα πολύ chic αποτέλεσμα. Συνδυάστε καναπέ και υφάσματα σε τόνους του γαλάζιου και του μωβ και ολοκληρώστε τη διακόσμησή σας με ένα μεγάλο coffee table από γυαλί, ξύλο ή πέτρα.

 

 

Στους εξωτερικούς χώρους

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερο έχουν αρχίσει να χρησιμοποιούνται έντονα χρώματα για τους εξωτερικούς χώρους και τις προσόψεις των κτηρίων. Λόγω του έντονου εξωτερικού φωτός το μαύρο δεν φαίνεται και τόσο σκούρο. Αν λοιπόν έχετε έναν εξωτερικό χώρο (αυλή, σκεπαστή βεράντα, ακάλυπτο ) μπορείτε να βάψετε κάποια στοιχεία όπως κολώνες, δοκάρια ή κουπαστές μπαλκονιού στις αποχρώσεις του μαύρου.

 

 

Δημιουργήστε την τέλεια αντίθεση με έπιπλα και διακοσμητικές λεπτομέρειες σε φλογερές κόκκινες ή έντονες κίτρινες αποχρώσεις.

 

 

Στο καθιστικό

Το καθιστικό είναι ένα σημείο το οποίο όλη η οικογένεια θα επισκεφθεί κάθε μέρα. Εκεί θα φάμε, θα ξεκουραστούμε, θα οργανώσουμε το πρόγραμμα της επόμενης μέρας, εκεί θα μαζευτούμε με όλη την οικογένεια ή με τους φίλους μας.

 

 

Υπάρχουν  πολλές ιδέες για το χώρο αυτό, ξεκινώντας από τον καναπέ. Βάλτε ένα μαύρο καναπέ από δέρμα ή ματ ύφασμα ή μια μπερζέρα με μεγάλη εντυπωσιακή ψηλή πλάτη. Αν το σπίτι σας έχει και ξύλινο δάπεδο το αποτέλεσμα θα είναι μοναδικό!

 

 

Μια ακόμα εξαιρετική τεχνική είναι το μαύρο δάπεδο. Το μαύρο δάπεδο δημιουργεί έναν τέλειο καμβά πάνω στον οποίο θα γράψουν όλα τα έπιπλα. Αν λοιπόν το σπίτι σας έχει δάπεδο από πέτρα ή μάρμαρο σε μαύρο χρώμα ξεχάστε το συνηθισμένο black & white και δώστε αέρα φρεσκάδας με έπιπλα σε δρύινες αποχρώσεις και έντονα χρώματα σε κάδρα, υφάσματα και διακοσμητικά.

 

 

Στην κουζίνα

Κλασσική ή μοντέρνα όταν η κουζίνα έχει μαύρο χρώμα γίνεται το πιο επιβλητικό στοιχείο του σπιτιού. Μπορείτε να επιλέξετε μια μαύρη κουζίνα αποφεύγοντας  τις γυαλιστερές επιφάνειες. Υπάρχουν πολλά έτοιμα πορτάκια σε ματ αποχρώσεις που θα κάνουν την κουζίνα σας πιο μοντέρνα. Αν πάλι προτιμάτε το φυσικό ξύλο, επιλέξτε να το βάψετε σε ντεκαπέ αποχρώσεις του γκρι και του μαύρου.

 

 

Εξίσου εντυπωσιακό αποτέλεσμα μας δίνει και ο πάγκος της κουζίνας. Αν έχετε αποφασίσει να επενδύσετε σε ένα πάγκο από μάρμαρο, γρανίτη ή πέτρα, τότε μπορείτε να πάρετε έναν στις αποχρώσεις του μαύρου. Τα νερά των φυσικών πετρωμάτων είναι μοναδικά στοιχεία διακόσμησης και αναδεικνύουν υπέροχα οποιαδήποτε κουζίνα.

 

 

 

Στην τραπεζαρία

Αυτή είναι η τέχνη του design, να μπορεί να μετατρέψει μια σκοτεινή παλέτα σε έναν άνετο χώρο! Τολμήστε να διακοσμήσετε την τραπεζαρία σας με μαύρο ή γκρι και χρυσές λεπτομέρειες.

 

 

Για ένα πιο vintage αποτέλεσμα κρεμάστε ένα πολυέλαιο στο κέντρο του τραπεζιού.

 

 

 

Στο υπνοδωμάτιο

 

 

Μην υποτιμάτε την κομψή και απολαυστική δύναμη μιας κρεβατοκάμαρας με μαύρους τοίχους. Τοίχοι με τεχνοτροπία ή ταπετσαρίες με μαύρο φινίρισμα δείχνουν όλη την αρχοντιά ενός δρύινου κρεβατιού με ουρανό.

 

 

Στο σαλόνι

 

 

Μετατρέψτε το σαλόνι σας στο απόλυτο επίκεντρο του σπιτιού. Δημιουργήστε αντιθέσεις με εκρηκτικά χρώματα ή απλά το τέλειο λευκό. Τοποθετήστε κάδρα και έργα τέχνης με λεπτομέρειες στις αποχρώσεις του πράσινου της ελιάς ή του μωβ της λεβάντας.

 

 

Στο μπάνιο

Το μαύρο συχνά αποφεύγεται στο μπάνιο επειδή θεωρητικά συρρικνώνει με τις σκιές του έναν ήδη μικρό χώρο. Αν το μπάνιο σας δεν είναι μεγάλο και φωτεινό δοκιμάστε το σε κάποια σημεία και όχι σε πολύ μεγάλες επιφάνειες.   Σε συνδυασμό με λευκά και φωτεινά χρώματα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί άφοβα. Αυξήστε το αντανακλαστικό αποτέλεσμα και μεγαλώστε το χώρο μέσα από ένα μεγάλο καθρέπτη.

 

 

Το μαύρο παραμένει το πιο διαχρονικό χρώμα τόσα χρόνια και με τον κατάλληλο σχεδιασμό δεν είναι απλά αριστοκρατικό, είναι γοητευτικό!

Γιατί το μαύρο ……θα είναι πάντα μόδα!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>