5 αλάνθαστα βήματα για την τέλεια τραπεζαρία!

 

Η τραπεζαρία δεν είναι μόνο ένας χώρος για δείπνο. Είναι το ιδανικό μέρος για να μοιραστούμε στιγμές με την οικογένεια και φίλους. Αυτό το πολυλειτουργικό δωμάτιο θα χρησιμοποιηθεί από το καθημερινό γεύμα των παιδιών έως την Κυριακάτικη εκτεταμένη συνάντηση της οικογένειας …και όχι μόνο!

 

 

Ένα τραπέζι …για όλα!

Αν το σπίτι σας είναι έτσι δομημένο με την τραπεζαρία να είναι σε συνέχεια της κουζίνας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα τραπέζι για όλα. Τα σχέδια ανοιχτού τύπου που συνδέουν την κουζίνα με την τραπεζαρία είναι πρακτικά, ευέλικτα και μεγιστοποιούν το χώρο, ενώ εξυπηρετούν πολύ στο σερβίρισμα.

 

 

Επιλέξτε ένα τραπέζι σε minimal ύφος με λιτές γραμμές και συνδυάστε το με καρέκλες  αντίστοιχου στυλ, αποφεύγοντας τα βαριά υφάσματα. Δοκιμάστε να «σπάσετε» κάθε επισημότητα με καρέκλες pvc ή διάφανες.  Για να καλύψετε όλες σας τις ανάγκες, επενδύστε σ’ ένα τραπέζι μεγάλης διάστασης ή με επεκτάσεις που θα χρησιμοποιείτε ανά περίπτωση.

 

 

Μοναστηριακού τύπου

Τα τελευταία χρόνια στα πλαίσια μιας σύγχρονης διακόσμησης,  όλο και περισσότερο επιλέγονται τραπεζαρίες μοναστηριακού τύπου, όπου μπορούν να φιλοξενήσουν πολλά άτομα. Η επιλογή πάγκου αντί καρέκλας μειώνει τις απαιτήσεις για μεγάλους χώρους.

 

 

Μαλακά υφάσματα σε καθίσματα και κουρτίνες, αποδίδουν ένα πιο σοφιστικέ στυλ, χαλαρώνοντας τις αυστηρές γραμμές. Αν πρόκειται για κλασσικής γραμμής τραπεζαρία, υιοθετήστε μια πιο μπεζ-κρεμ διακόσμηση, ενώ αν έχετε ξύλινο δάπεδο μπορείτε να το αναδείξετε μέσα από αντιθετικές αποχρώσεις.

 

 

Με επίκεντρο το φωτισμό

Αν έχετε ένα ψηλοτάβανο σπίτι ή Loft, τότε έχετε ένα δυνατό πλεονέκτημα που μπορείτε να αξιοποιήσετε τοποθετώντας εντυπωσιακά κρεμαστά φωτιστικά πάνω από το σαλόνι ή την τραπεζαρία σας. Ξεφύγετε από τα συνηθισμένα επιλέγοντας περισσότερες φωτεινές πηγές, ασύμμετρης διάταξης και κάντε την τραπεζαρία το επίκεντρο μέσω του φωτισμού. Τοποθετήστε τα φωτιστικά σας σε διαφορετικά ύψη, προσέχοντας πάντα να μην παρεμβαίνουν σε ζώνες κυκλοφορίας ή εμποδίζουν την ορθή λειτουργία του χώρου.

 

 

 

Καθρέπτης

Δεν είναι λίγες οι φορές που ένας χώρος μοιάζει πιο εντυπωσιακός μόνο από έναν καθρέπτη. Δοκιμάστε να τοποθετήσετε έναν μεγάλο καθρέπτη, κρεμαστό (οριζόντια γραμμή) ή επιδαπέδιο (κάθετη γραμμή) και το αποτέλεσμα θα είναι μοναδικό.

 

 

Οι αντανακλάσεις του θα κάνουν το χώρο να μοιάζει μεγαλύτερος, ενώ αν επιλέξετε μεγάλη κορνίζα στην περίμετρο του καθρέπτη, αυτός θα μετατραπεί σε μοναδικό διακοσμητικό αντικείμενο στο χώρο.

 

 

Στρογγυλή τραπεζαρία

Η στρογγυλή τραπεζαρία είναι το ιδανικό tip για κάθε μακρόστενο, περιορισμένο χώρο. Αν το σημείο που θέλετε να τοποθετήσετε την τραπεζαρίας σας, είναι δυσανάλογων διαστάσεων, μην επιλέξετε ορθογώνιο τραπέζι. Μαλακώστε τις αυστηρές γραμμές με ένα στρογγυλό ή οβάλ τραπέζι που θα σας βοηθήσει να κινήστε πιο άνετα στην περίμετρο, ενώ ταυτόχρονα μέσα από τις καμπύλες του θα είναι εύκολο να ρυθμίσετε τη «σκηνή» εξισορροπώντας το αποτέλεσμα.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>